FAQ
 

Szukam pracy za granicą. Co muszę zrobić żeby wyjechać?

 Należy do nas przysłać następujące dokumenty:

- życiorys zawodowy (cv)

- kserokopie wszystkich świadectw pracy

- kserokopie dodatkowych kwalifikacji,

- kserokopie ostatniego świadectwa szkolnego

- kserokopie paszportu lub nowego dowodu osobistego

Następnie zadzwonimy, żeby umówić się na rozmowę kwalifikacyjną, która odbędzie się w Poznaniu


Co powinno być w życiorysie?

Życiorys powinien odzwierciedlać przebieg kariery zawodowej czyli informacje gdzie, przez jaki okres czasu i na jakim stanowisku pracował kandydat. W przypadku jeśli praca była wykonywana bez umowy lub jeśli było to zajęcie, którego nie można udokumentować również należy opisać to  w życiorysie. Oprócz tego życiorys powinien zawierać wszystkie informacje o dodatkowych umiejętnościach. Proszę nie zapomnieć o danych kontaktowych


Czy muszę przyjechać na rozmowę do Poznania?

Tak, rozmowa kwalifikacyjna jest niezbędna, aby dowiedzieć się jak najwięcej o umiejętnościach kandydata, aby sprawdzić jakiego typu oferta będzie odpowiednia. Spotkanie bezpośrednie pozwala  uniknąć sytuacji, w których okazuje się że pracownik nie spełnia oczekiwań pracodawcy.


Jakie są warunki pracy?

Podstawowa stawka to 5 GBP na rękę, oprócz tego KCI Group zapewnia zakwaterowanie i dojazdy do pracy.

Biorąc pod uwagę powyższe elementy składowe jest to równowartość 9 GBP brutto, zakładając że pracownik opłaca samodzielnie zakwaterowanie i dojazd do pracy.


Co mogę zrobić jeśli jestem już w Anglii , a chciałbym zgłosić swoją kandydaturę?

Należy przesłać do nas dokumenty i umówić się na rozmowę. Od czasu do czasu organizujemy spotkania rekrutacyjne na terenie Wielkiej Brytanii. Informujemy wówczas o tym w polskiej prasie zagranicznej  i w Internecie.


W jaki sposób będę podróżował do Wielkiej Brytanii?

Na życzenie pracownika nasza firma organizuje przejazd do miejsca zakwaterowania. Najczęściej wybieraną przez naszych pracowników formą transportu jest autokar lub samolot. Ostateczna decyzja należy do pracownika, gdyż to on ponosi koszty transportu.


Czy będę potrzebował paszport ?

Paszport lub nowy dowód osobisty (plastykowa karta) ważny przez najbliższy rok od momentu wyjazdu jest niezbędny. W pierwszej kolejności jest potrzebny do tego aby przekroczyć granicę a następnie w procesie zgłaszania do Job Centre, aby uzyskać National Insurance Number.


KCI Group  |  Mapa serwisu  |  FAQ |  Praca  |  Kontakt
 

 

home